Menu

Houtrot + glas

In iedere woning of bedrijfspand kan houtrot voorkomen. Houtrot wordt bijna altijd veroorzaakt door binnendringend vocht. Het vocht heeft een opening gevonden in het schilderwerk en trekt in het hout. Zonder ingrijpen gaat het rotten gewoon door, ondanks een nieuwe verflaag. Voorkom grote en kostbare reparaties en behandel houtrot in een vroegtijdig stadium. Duurzamer is het om houtrot professioneel te laten behandelen.

Het ontstaan van houtrot
Houtrot komt vaak voor in houten onderdorpels en houten verbindingen. Binnendringend vocht zorgt voor schimmelvorming die de houten kozijnen aantasten en daarmee houtrot veroorzaken. Houtrot kan een groot probleem vormen in kozijnen, deuren of andere houten onderdelen.

Houtrot voorkomen
Onze professionele schilders uit Lunteren zijn alert op houtrot. Wordt er houtrot aangetroffen? Dan kijken zij of het eenvoudig op te lossen is en doen dat ook direct. Regelmatig onderhoud van uw schilderwerk is zeker aan te raden. Daarnaast is het goed om het schilderwerk en kitwerk zelf regelmatig te controleren en zo nodig te laten herstellen. Zo kan er geen vocht in de houten onderdelen trekken en wordt het ontstaan van problemen voorkomen. 

Houtrot herstellen
Wanneer onze schilders houtrot aantreffen, verwijderen zij het aangetaste hout volledig voordat er geschilderd wordt. Houtrot breidt zich namelijk uit onder de nieuwe verflaag. Houtrot behandelen in een vroegtijdig stadium voorkomt mogelijk hoge kosten van dure reparaties of deelvervanging.

Voor het herstellen van houtrot werken wij met professionele materialen. Materialen die geen vocht aantrekken en waarbij uw schilderwerk echt duurzaam wordt hersteld. Dit in tegenstelling tot goedkopere materialen waardoor de problemen alleen maar groter worden.

Offerte of meer informatie

Voor het professioneel en vakkundig herstellen van houtrot en schilderwerk van hoge kwaliteit tegen een eerlijke prijs, bent u bij Vliem Schilderwerken aan het juiste adres. Vrijblijvend een offerte of meer informatie aanvragen? Vul het contactformulier in. Wij nemen binnen twee dagen contact met u op.